Exam Paper: SSC CAPFs, SI in Delhi Police, ASI in CISF Exam held on 05­.06.2016 - Evening Shift

SSC SI in Delhi Police, ASI in CISF Examination

Held on 5 June 2016 (Evening Shift)


Question 1. Select the related letters/words/numbers from the given alternatives.

Pilgrims : Caravan :: Rioters : ?  Options:

a) Brood
b) Gang
c) Mob
d) Troupe

Correct Answer: Gang

Question 2. In a row of children, Rashi is fifteenth from left. If Ramesh who is twenty ninth from the right interchanges his position, Rashi becomes twenty sixth from left. How many children are there in the row?

Options:

a) 56
b) 64
c) 54
d) 45

Correct Answer: 54

Question 4. Below some statements are given, followed by some conclusions. You have to consider the statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. You have to decide which of the given conclusions, if any, follow from the given statements.

Statements:

Some pens are pencils.
Some pencils are erasers.
Some erasers are sharpeners.

Conclusions:

I: Some sharpeners are pens.
II. Some pencils are sharpeners.
III. Some erasers are pens.

Options:

a) None follows
b) Only II follows
c) Only III follows
d) All follow

Correct Answer: None follows

Question 5. Select the odd words/numbers/letters/pairs from the given alternatives.

Options:

a) Bajra
b) Mustard
c) Rice
d) Wheat

Correct Answer: Mustard

Question 6. In the following question, a series is given with one or more number(s)/alphabet missing. Choose the correct alternative from the given options.

16, 33, 53, 76, 102, ?

Options:

a) 131
b) 135
c) 230
d) 231

Correct Answer: 131

Question 7. Select the odd words/numbers/letters/pairs from the given alternatives.

Options:

a) 160
b) 240
c) 360
d) 480

Correct Answer: 160

Question 9. Select the related letters/words/numbers from the given alternatives.

JAUNDICE: AJNUIDEC :: METAPHOR : ?

Options:

a) EMATHPRO
b) EMAPROTH
c) ETHPMARO
d) EAMTHPRO

Correct Answer: EMATHPRO

Question 12. Select the odd words/numbers/letters/pairs from the given alternatives.

Options:

a) 1001
b) 715
c) 429
d) 390

Correct Answer: 390

Question 13. Below some statements are given, followed by some conclusions. You have to consider the statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. You have to decide which of the given conclusions, if any, follow from the given statements.

Statements:

Some spoons are cups.
Some cups are bottles.
All bottles are mugs.

Conclusions:

I: Some mugs are cups.
II. Some cups are bottles.
III. Some spoons are mugs.

Options:

a) Either I or II and III follows
b) Only II follows
c) Only I and II follows
d) All follow

Correct Answer: Only I and II follows

Question 14. Observe the series and figure out the pattern used to form it. What will be the 3rd term of the series?

1, 5, _?_, 22,35

Options:

a) 11
b) 14
c) 10
d) 12

Correct Answer: 12

Question 15. Select the related letters/words/numbers from the given alternatives.

169 : 12 :: 25 : ?

Options:

a) 2
b) 3
c) 5
d) 4

Correct Answer: 4

Question 16. Select the related letters/words/numbers from the given alternatives.

Horse: Gallop::Lamb: ?

Options:

a) Lumber
b) Flit
c) Amble
d) Frisk

Correct Answer: Frisk

Question 19. Select the odd words/numbers/letters/pairs from the given alternatives.

Options:

a) CX
b) EV
c) JR
d) LO

Correct Answer: JR

Question 20. In the following question, a series is given with one or more number(s)/alphabet missing. Choose the correct alternative from the given options.

J2Z, K4X, L7V, M11T, ?

Options:

a) O17R
b) N17S
c) R16N
d) N16R

Correct Answer: N16R

Question 22. Ruhi travels 10 km towards north, turns left and travels 4 km and then again turns right and covers another 5 km and turns right and travels another 4 km. How far is she from the starting point?

Options:

a) 5 km
b) 10 km
c) 15 km
d) 20 km

Correct Answer: 15 km

Question 24. In the following question, a series is given with one or more number(s)/alphabet missing. Choose the correct alternative from the given options.

PQR_, PQ_S, P_RS, _QRS

Options:

a) SRQP
b) SQRP
c) SRPQ
d) RSPQ

Correct Answer: SRQP

Question 26. Select the related letters/words/numbers from the given alternatives.

5 : 36 :: 7 : ?

Options:

a) 36
b) 49
c) 64
d) 81

Correct Answer: 64

Question 27. In the following question, a series is given with one or more number(s)/alphabet missing. Choose the correct alternative from the given options.

7, 10, 19, 22, 31, ?

Options:

a) 32
b) 34
c) 36
d) 44

Correct Answer: 34

Question 28. If '+' is 'x', '­' is '+', 'x' is '÷' and '÷' is '­', then answer the following questions based on this information.

9 ­ 4 + 2 ÷ 16 x 2

Options:

a) 71
b) 62
c) 9
d) ­24

Correct Answer: 9

Question 29. From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given words.

SENTIMENT

Options:

a) SENT
b) MENT
c) TIME
d) NOTS

Correct Answer: MENT

Question 35. From the given alternative words, select the word which cannot be formed using the letters of the given words.

EFFORESCENT

Options:

a) ORESTC
b) FOREST
c) DECENT
d) SERTEO

Correct Answer: DECENT

Question 38. Five girls are sitting in a row. A is on the right of B, E is on the left of B, but to the right of C. If A is on the left of D, who is sitting in the middle?

Options:

a) E
b) B
c) A
d) C

Correct Answer: B

Question 39. Select the odd words/numbers/letters/pairs from the given alternatives.

Options:

a) Abstract
b) Colonialism
c) Surrealism
d) Futurism

Correct Answer: Colonialism

Question 40. Anushka starts from point L and walks 10m towards north. She then turns to her right and walks 5m. Again she turns to her left and walks 10m and then she takes one more left turn of 5m up to the point M. How far is she from her starting point L?

Options:

a) 5 m
b) 20 m
c) 25 m
d) 30 m

Correct Answer: 20 m

Question 41. Identify the symbols to be inserted to make the expression correct.

92 * 4 *2 *184

Options:

a) x + x
b) = x +
c) x ÷ =
d) + = x

Correct Answer: x ÷ =

Question 42. Arrange the following words as per order in the dictionary.

I. Application II. Apoapses III. Apophis IV. Appeared

Options:

a) I, II, III, IV
b) II, III, IV, I
c) IV, III, II, I
d) III, IV, I, II

Correct Answer: II, III, IV, I

Question 43. The cleanest Indian Railway station is:

Options:

a) Mumbai
b) Chennai
c) Bengaluru
d) Surat

Correct Answer: Surat

Question 44. The Prime Minister of India is

Options:

a) Elected by the Lok Sabha
b) Elected by the Parliament
c) Appointed by the President
d) Nominated by the party who has majority in Lok Sabha

Correct Answer: Appointed by the President

Question 45. Which of the following does the Nucleus of an atom consist of?

Options:

a) Protons and neutrons
b) Protons and electrons
c) Electrons
d) Protons

Correct Answer: Protons and neutrons

Question 46. The movie that bagged the maximum number of Oscars in 2016 is:

Options:

a) Mad Max
b) Inside out
c) The Revenant
d) Son of Saul

Correct Answer: Mad Max

Question 47. Communication satellites are used to:

Options:

a) To transmit communication signals
b) To receive and redirect communication signals
c) To only receive communication signal
d) To provide information of national sources only

Correct Answer: To transmit communication signals

Question 48. World Water Day is observed on:

Options:

a) 8th March
b) 14th March
c) 22nd March
d) 25th March

Correct Answer: 22nd March

Question 49. A light year is a unit of:

Options:

a) Time
b) Distance in Space
c) Length of astronomical distances
d) Distance travelled by light

Correct Answer: Length of astronomical distances

Question 50. Name the physicist awarded Nobel prize for Quantum Theory in 1918.

Options:

a) Max Puluak
b) Niels Bohr
c) Max Planck
d) Burry

Correct Answer: Max Planck

Question 51. What are Lipids?

Options:

a) Lipids are monosaccharides
b) Lipids do not provide energy to cells
c) Fruits are a good source of lipids
d) Cholesterol and trans fatty acids are types of Lipids

Correct Answer: Cholesterol and trans fatty acids are types of Lipids

Question 52. Which of the following statement is false?

Options:

a) Polystyrene was discovered in 1839 by Edward Simon
b) It is used for making plastics and CD cases
c) It is not bio­degradable
d) None of these

Correct Answer: None of these

Question 53. Which of the following is known as animal starch?

Options:

a) glycogen
b) cellulose
c) glucose
d) chitin

Correct Answer: glycogen

Question 54. Which of the following is the second largest source of global energy?

Options:

a) Fossil fuel
b) Nuclear Energy
c) Renewable Energy
d) None of these

Correct Answer: Renewable Energy

Question 55. Market segmentation is:

Options:

a) Group of Sales Persons
b) Dividing target groups as per their needs
c) Market Division
d) Market Space

Correct Answer: Market Division

Question 56. India's first geostationary experimental telecommunications satellite is:

Options:

a) INSAT
b) VSLV­3
c) SLV­3
d) APPLE

Correct Answer: APPLE

Question 57. Which term is used in economics for the market value of all goods and services in one year by labour and properly supplied by the residents of the country?

Options:

a) GDP
b) GPN
c) OMP
d) GNP

Correct Answer: GDP

Question 58. Which one of the followings is/are correct definition of Habitat?

Options:

a) A complex of several types of communities
b) Natural environment of a living organism
c) The place where one would go find the particular living organism.
d) Natural environment of a living organism and the place where one would go find the particular living organism.

Correct Answer: Natural environment of a living organism and the place where one would go find the particular living organism.

Question 59. J.J. Thomson's proposed model of action is generally called ................... model.

 a) Cream and cake
b) Plum and pudding
c) Plum and cake
d) Cream and pudding

Correct Answer: Plum and pudding

Question 60. Kinetics is the study of: ?

Options:

a) The rate of chemical reaction
b) How fast the reactions go
c) The mechanisms and paths of the molecules take in joining from one reactant to products
d) All of these are correct

Correct Answer: All of these are correct

Question 61. The parts of human body affected by Pyria are:

Options:

a) eyes
b) small intestine
c) teeth and gums
d) large intestine

Correct Answer: teeth and gums

Question 62. The first General Election in India and first Amendment to the Constitution was held in:

Options:

a) 1949
b) 1950
c) 1951
d) 1952

Correct Answer: 1950

Question 63. What is the full form of PDA?

Options:

a) Personal Digital Assistant
b) Personal Data Addition
c) Personal Digital Addition
d) Peripheral Digital Assistant

Correct Answer: Personal Digital Addition

Question 64. What is MS ­ DOS?

Options:

a) Multipurpose System ­ Digital Offline Sign
b) Microsoft Disk Operating System
c) Multi System ­ Disk Operating System
d) Microchip Sign Digital System

Correct Answer: Microsoft Disk Operating System

Question 67. The radius of a wheel is 25 cm. How many rounds it will take to complete 11 km.

Options:

a) 5000
b) 6000
c) 7000
d) 4000

Correct Answer: 7000

Question 68. Which is the largest among the numbers √5, 3√7, 4√13

Options:

a) √5
b) 3√7
c) 4√13
d) All are equal

Correct Answer: √5

Question 69. The value of (2a+b)2 ­ (2a­b)2 is:

Options:

a) 8ab
b) ­8ab
c) 8a2 + 2b
d) 8a2 ­ 2b2

Correct Answer: 8ab

Question 72. A can do a piece of work in 12 days and B in 20 days. If they together work on it for 5 days, and remaining work is completed by C in 3 days, then in how many days can C do the same work alone?

Options:

a) 10 days
b) 9 days
c) 12 days
d) 15 days

Correct Answer: 9 days

Question 73. If two medians BE and CF of a triangle ABC, intersect each other at G and if BG = CG, angle BGC = 120°, BC = 10 cm, then area of the triangle ABC is:

Options:

a) 50√3 cm2
b) 60 cm2
c) 25 cm2
d) 25√3 cm2

Correct Answer: 25√3 cm2

Question 74. There is a ratio of 5: 4 between two numbers. If 40 % of the first number is 12, then what would be 50 % of the second number?

Options:

a) 12
b) 24
c) 18
d) Data Inadequate

Correct Answer: 12

Question 75. The sides of a rectangle with dimension 7 cm x 11 cm are joined to form a cylinder with height 11 cm. What is the volume of this cylinder?

Options:

a) 85.75 cm3
b) 86.92 cm3
c) 54.25 cm3
d) 42.875 cm3

Correct Answer: 85.75 cm3

Question 76. The average of five numbers is 7. If three new numbers would be added, then the new average comes out to be 8.5. What is the average of those three new numbers?

Options:

a) 9
b) 10.5
c) 11
d) 11.5

Correct Answer: 11

Question 77. A man cycles at the speed of 8km/hr and reaches office at 11 am and when he cycles at the speed of 12 km/hr he reaches office at 9 am. At what speed should he cycle so that he reaches his office at 10 am?

Options:

a) 9.6 km/hr
b) 10 km/hr
c) 11.2 km/hr
d) Cannot be determined

Correct Answer: 9.6 km/hr

Question 78. A number when divided by 44, gives 432 as quotient and 0 as remainder. What will be the remainder when dividing the same number by 31?

Options:

a) 3
b) 4
c) 5
d) 6

Correct Answer: 5

Question 79. If tan θ1 = 1, Sin θ2 = 1/√2, then the value of sin(θ1 + θ2) equal to ­

Options:

a) ­1
b) 0
c) 1
d) 1/2

Correct Answer: 1

Question 85. Find the value of tan (θ) (1+ sec 2θ) (1+ sec 4θ) (1+ sec 8θ).

Options:

a) tan10θ
b) tan 8θ
c) tan 12θ
d) 1

Correct Answer: tan 8θ

Question 86. The price of an edible oil is increased by 25%. To maintain the budget, Sushma reduces the consumption of this oil by 20%. The increase in expenditure due to this edible oil is:

Options:

a) 0
b) 1
c) 2
d) 3

Correct Answer: 0

Question 88. A circle with centre O has a tangent PQ at point Q. The line segment joined from P to a Point A on the circle meets the circle at one more point B. PA < PB and AB is of length 5 cms. If PQ is of length 6 cms, then PA equal to:

Options:

a) 9 cm
b) 6 cm
c) 4 cm
d) 3 cm

Correct Answer: 4 cm

Question 89. 2 equal tangents PA and PB are drawn from an external point P on a circle with centre O. What is the length of each tangent, if P is 12 cm from the centre and the angle between the tangents is 120°?

Options:

a) 24 cm
b) 6 cm
c) 8 cm
d) Cannot be determined

Correct Answer: 6 cm

Question 90. The perimeter of a triangle is 67 cm. The first side is twice the length of the second side. The third side is 11 cm more than the second side. Find the length of the shortest side of the triangle.

Options:

a) 12 cm
b) 14 cm
c) 17 cm
d) 25 cm

Correct Answer: 14 cm

Question 91. In the following question, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the underlined part which may improve the sentence. In case no improvement is required choose 'No improvement is required'.

The speech he gave was highly informative.

Options:

a) Deliver
b) Made
c) Give
d) Make

Correct Answer: Made

Question 92. Choose the word opposite in meaning to the given word. Spurious

Options:

a) Illegitimate
b) Authentic
c) Mysterious
d) Dangerous

Correct Answer: Authentic

Question 93. Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word. Pandemonium

Options:

a) Pander
b) Chaos
c) Gratify
d) Panic

Correct Answer: Chaos

Question 94. Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word. Vicissitudes

Options:

a) Surprises
b) Mutability
c) Vision
d) Misfortune

Correct Answer: Mutability

Question 95. In the following Five Questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase underlined. Choose the alternative which best expresses the meaning of Idiom/Phrase.

Fits and start

Options:

a) Regular
b) Unsteady
c) Rapid
d) Puzzled

Correct Answer: Unsteady

Question 96. Sentences given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested. Choose the correct alternative out of the four. As the weekend finally rolled around, the people were also too happy to laugh out the ...................... away.

Options:

a) Memories
b) Joys
c) Cares
d) struggles

Correct Answer: Cares

Question 97. Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word. Furore

Options:

a) Futuristic
b) Chamber
c) Worry
d) Excitement

Correct Answer: Excitement

Question 98. Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences. One who does or studies without seriousness.

Options:

a) Dilettante
b) Diligent
c) Deliberate
d) Distracted

Correct Answer: Dilettante

Candidate Answer: Diligent

Question 99. Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences. Make something less severe

Options:

a) Aggravation
b) Mediation
c) Palliation
d) Reduction

Correct Answer: Palliation

Question 100. Choose the word opposite in meaning to the given word. Acrimony

Options:

a) Harsh
b) Bitterness of manner or words
c) Pleasant
d) Inertia

Correct Answer: Pleasant

Question 101. In the following question, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the underlined part which may improve the sentence. In case no improvement is required choose 'No improvement is required'.

Lot of water has overflowed the tank.

Options:

a) Lot of waters
b) A lot of water
c) A lot of waters
d) No improvement

Correct Answer: A lot of water

Question 102. In the following Five Questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase underlined. Choose the alternative which best expresses the meaning of Idiom/Phrase.

Dog eat dog

Options:

a) Very vigilant
b) Steady manager
c) Ruthlessly competitive
d) Hostile and unhelpful

Correct Answer: Ruthlessly competitive

Question 103. In the following question, some parts of the sentences have errors and some are correct. Find out of which part of a sentence has an error and choose corresponding to the appropriate option. If a sentence is free from error choose corresponding to 'No Error'.

As I prefer coffee than tea my friends always take the trouble to get me a cup of coffee.

Options:

a) As I prefer
b) coffee than tea
c) my friends always take the trouble
d) to get me a cup of coffee. Correct Answer: coffee than tea Candidate Answer: coffee than tea

Question 104. Choose the word opposite in meaning to the given word. Meander

Options:

a) Determine
b) Ramble
c) Deputize
d) Deduce

Correct Answer: Determine

Question 105. In the following question, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the underlined part which may improve the sentence. In case no improvement is required choose 'No improvement is required'.

She is tall as me.

Options:

a) as tall as one
b) tall like
c) tall like me
d) tall as I am

Correct Answer: tall as I am

Question 106. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.

Options:

a) Pantomime
b) Patomine
c) Pantonine
d) Pantanime

Correct Answer: Pantomime

Question 107. Choose the word opposite in meaning to the given word. Imbecile

Options:

a) Brainless
b) Intelligent
c) Dunce
d) Understanding

Correct Answer: Intelligent

Question 108. In the following question, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the underlined part which may improve the sentence. In case no improvement is required choose 'No improvement is required'.

A pair of slippers is cheap nowadays.

Options:

a) slipper is
b) slippers are
c) No improvement
d) are cheap

Correct Answer: No improvement

Question 109. In the following question, a part of the sentence is underlined. Below are given alternatives to the underlined part which may improve the sentence. In case no improvement is required choose 'No improvement is required'.

Let's go for a walk do we?

Options:

a) aren't we
b) shall we
c) don't we
d) No improvement Correct Answer: shall we Candidate Answer: shall we

Question 110. Sentences given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested. Choose the correct alternative out of the four. I am ........................... on leave from tomorrow.

Options:

a) escaping
b) running
c) prospecting
d) proceeding

Correct Answer: proceeding

Question 111. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.

Options:

a) Illigetimate
b) Illegitemate
c) Ilegitimate
d) Illegitimate

Correct Answer: Illegitimate

Question 112. In the following Five Questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase underlined. Choose the alternative which best expresses the meaning of Idiom/Phrase.

All agog

Options:

a) Unexpected
b) Disput
c) Expectant
d) Deceive

Correct Answer: Expectant

Question 113. In the following Five Questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase underlined. Choose the alternative which best expresses the meaning of Idiom/Phrase.

Gift of the gab

Options:

a) Eloquent
b) Puzzling
c) Deceptive
d) Embarrassing

Correct Answer: Eloquent

Question 114. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.

Options:

a) Conscientious
b) Contractaul
c) Corugated
d) Concent

Correct Answer: Conscientious

Question 115. In the following question, some parts of the sentences have errors and some are correct. Find out of which part of a sentence has an error and choose corresponding to the appropriate option. If a sentence is free from error choose corresponding to 'No Error'.

I shake his hand when he arrived and when he left

Options:

a) I shake his hand
b) when he arrived
c) and when he left
d) No error

Correct Answer: I shake his hand

Question 116. Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences. Strange in appearance

Options:

a) Bizarre
b) Rustic
c) Geriatric
d) Decrepit

Correct Answer: Bizarre

Question 117. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.

Options:

a) Guerrilla
b) Guarrilla
c) Guerila
d) Georrilla

Correct Answer: Guerrilla

Question 118. Sentences given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested. Choose the correct alternative out of the four. The minister has been ................... to the victims.

Options:

a) selfish
b) liberal
c) generous
d) rich

Correct Answer: generous

Question 119. In the following question, some parts of the sentences have errors and some are correct. Find out of which part of a sentence has an error and choose

corresponding to the appropriate option. If a sentence is free from error choose corresponding to 'No Error'.

The young child singed a very sweet song for the audience.

Options:

a) The young child
b) singed
c) a very sweet song
d) for the audience Correct Answer: singed Candidate Answer: singed

Question 120. Choose the word opposite in meaning to the given word. Ignite

Options:

a) Light
b) Rekindle
c) Extinguish
d) Genuine

Correct Answer: Extinguish

Question 121. Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word. Inadvertent

Options:

a) Insignificant
b) Careless
c) Unintentional
d) Difficult

Correct Answer: Unintentional

Question 122. Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences. Lively or high­spirited

Options:

a) Depression
b) Grave
c) Vivacious
d) Discouraged

Correct Answer: Vivacious

Question 123. Four words are given, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.

Options: a) Muesli b) Mensli c) Meuslie d) Meusli

Correct Answer: Muesli

Question 124. In the following Five Questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase underlined. Choose the alternative which best expresses the meaning of Idiom/Phrase.

In harness

Options:

a) In office
b) To hold on
c) Gripping
d) In silence

Correct Answer: In office

Question 125. Sentences given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested. Choose the correct alternative out of the four. The members could not arrive at a ....................regarding the issue.

Options:

a) Judgement
b) Action
c) Policy
d) Consensus

Correct Answer: Consensus

Question 126. Sentences given with blanks to be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested. Choose the correct alternative out of the four. The mission of this institution is to ......... young minds to explore their ability.

Options:

a) Catalyse
b) Cackle
c) Circulate
d) Combat

Correct Answer: Catalyse

Question 127. Out of the four alternatives, choose the one which best expresses the meaning of the given word. Panoply

Options:

a) Splendid display
b) Panelist
c) Plywood
d) Pianist

Correct Answer: Splendid display

Question 128. Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences. Not clear

Options:

a) Stupidity
b) Obscure
c) Clarity
d) Intensity

Correct Answer: Obscure

Question 129. What did Christopher Columbus aim at his first voyage?

Options:

a) Fishing
b) To find a direct trade tour to India
c) To discover new lands
d) Globetrotting

Correct Answer: To find a direct trade tour to India

Question 130. Where were the Santa Maria's remains found?

Options:

a) Florida Coast
b) South coast of Hawaii
c) North coast of Haiti
d) South coast of Haiti

Correct Answer: North coast of Haiti

Question 131. How long was Christopher Columbus's ship laid at the bottom of the sea before it was discovered?

Options:

a) 100 Years
b) 300 Years
c) 400 Years
d) 500 Years

Correct Answer: 500 Years

Question 132. How many other ships were accompanying the Santa Maria in Columbus's voyage?

Options:

a) 2
b) 1
c) 4
d) 3

Correct Answer: 3

Question 133. When was the Santa Maria constructed?

Options:

a) 2003
b) 1492
c) 1460
d) 1462

Correct Answer: 1460

Question 134. What is it that makes Dickinson's poetry so mysterious?

Options:

a) Sweetness
b) Sweetness
c) Strange hiatuses
d) Strange and strange hiatuses

Correct Answer: Strange and strange hiatuses

Question 135. What colour of dress Dickinson prefer to wear as an adult?

Options:

a) Red
b) White
c) Black
d) Blue

Correct Answer: White

Question 136. What was Emily Dicknson, called by her town folk?

Options:

a) Amherst
b) Enigma
c) Reclusive
d) "the myth"

Correct Answer: "the myth"

Question 137. Whose arrival in Dickinson's family did bring about unrest and chaos in her life?

Options:

a) Ms Gordon
b) Austin
c) Mabel Loomis Todd
d) Lavinia

Correct Answer: Mabel Loomis Todd

Question 138. What was the cause of Sue's devastation?

Options:

a) Losing her job
b) Mabel's affairs with Austin
c) Emily's illness
d) Emily's doctor

Correct Answer: Mabel's affairs with Austin